10 Nov 2010

Back to basics- 20's flapper style

Vă propun să facem împreună o incursiune în lumea modei secolului XX sau, dacă vreți, a vintage-ului de astăzi- o excursie back to basics pentru a afla care au fost principalele evenimente sau fenomene sociale, politice și culturale care au favorizat revoluționarea și definirea portului vestimentar. "What goes around, comes around", așa că un element sau detaliu vintage poate defini cu siguranță o ținută actuală.

Anii '20- Stilul flapper

The roaring 20s',cum îi numesc americanii, au adus lumii jazz-ul, cabaretul și stilul flapper!

Silueta era subțire, androgina, lipsita de piept sau șolduri, iar liniile drepte, curate, lungimea pînă la genunchi, părul tuns bob, machiajul puternic și hainele bogat accesorizate cu pietre, paiete, pene sau franjuri. Rochiile aveau fie talie foarte joasă, fie deloc chiar, liniile fiind foarte alungite și simple.
Pentru că în acea perioadă în unele țări a fost statuat dreptul femeilor la vot, anii '20 au fost marcați de numeroase schimbari scandaloase cum ar fi fumatul în public, dietele extreme, părul tuns bob, genunchii la vedere, paralel și altele mai puțin scandaloase ca adoptarea motivelor egiptene, datorată descoperirii mormîntului lui Tutankamon in 1923.

În aceași epocă se remarcă divele absolute: Marlene Dietrich, Josephine Baker, Coco Chanel, Katherine Hepburn, Greta Garbo si Evita Peron. Tot atunci, legendarele reviste Vanity Fair,Harpers's Bazaar și Vogue devin probabil mai citite decît Biblia!

1 comment:

  1. Foarte interesant articol.Si da,vintage'ul a revenit.Este un stil aparte superb ,care iti da o anumita eleganta .

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...