7 Apr 2011

Totuși, Balmain fără Decarnin


E oficial, conform Telegraph UK și WWD, după o colaborare de 5 ani, designerul Christophe Decarnin a plecat de la Balmain. Asta după ce nu s-a prezentat la show-ul toamnă/iarnă 2011-2012 de la Paris, motivînd lispa sa cu oboseala cronică. Se vehiculează că motivul prinicpal al plecării sale ar fi defapt neînțelegerile dintre acesta și directorul casei Balmain, Alain Hivelin. Vorbeam cu Oleg la aceasta temă...părerea lui- Decarnin a fost bun la început, după aia nu a mai făcut nimic nou, a devenit boring pentru sume exagerate și nejustificate. A făcut vînzări. Exact, mi se pare că Decarnin a mizat foarte bine pe un marketing corect- mai întîi a salvat brand-ul de la un fiasco total, a transformat umerii extrem de ascutiti, tricourile rupte,rochiile mini și pantalonii evazați într-un statement de modă și o semnătură fidelă a casei și a continuat convingător și sigur în acest sens. La fel ca și Tom Ford, Decarnin este un bun designer, nu și un creator de modă iar atît timp cît Emanuelle Alt(Alt, Vip Magazin, nu Alte!!!), în prezent redactor șef Vogue France, îți poartă creațiile, nu ai cum sa fii boring, chiar dacă în fond nu realizezi nimic nou.
Am selectat cîteva piese iconice din colecțiile semnate Decarnin pentru Balmain ca să simțiți evoluția acestuia.

S/S 2007

F/W 2007


F/W 2008

S/S 2009 a început ascensiunea brandului.


F/W 2009S/S 2010

F/W 2010- cu siguranță cea mai reușită colecție pînă în prezent


S/S 2011- de la glitter la punkF/W 2011- ultima colecție a lui Decarnin
Pentru final am să citez un gînd cu care sunt totalmente de acord: "Christophe Decarnin is the man on whose glittery, highly padded shoulders rests the success of the whole of the mass market as it currently stands. It's a known phenomenon that the cost of a single one of his jackets ($9,000 or thereabouts) could pay for an entire wardrobe of Balmain knockoffs for ten teenage girls, but no matter: He is hot. His models are scorching." Sarah Mower pentru style.com

4 comments:

 1. pai cam asta e chestia cu Balmain: trenduri dar nu si moda in sens artistic. dar nu-i musai sa fie toti artisti. de ex. pe mine, ca spectator care nu va fi niciodata si consumator de haine de lux, ma intereseaza mult mai mult designerii conceptuali.

  ReplyDelete
 2. we have to admit that he s done his work well for Balmain, at least!

  ReplyDelete
 3. a, asta da. cum ai scris si tu, e bun designer dar nu chiar creator.

  ReplyDelete
 4. Rochia din imaginea 17 o poarta Madonna in videoclipul Celebration

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...