18 Sep 2011

Home Center- pentru căsuța ta

Am în dulap cîteva ilustrații boeme din Paris care nu fac decît să adune praful și să admire peretele gol de vizavi. În căutare de rame și elemente decorative pentru apartament, am ajuns printr-o coincidență la Home Center. După eșecul masiv al Bamboo-ului de la mall cu prețuri exagerate și pînă la "venirea" gigantului Ikea pe piață noastră, avem o alternativă. Locația este una nepretențioasă dar comodă, asta pentru a nu repeta precedentul altor magazine a căror chirie sofisticată și scumpă stătea greoi pe spatele cumpărătorilor. Cînd te deranjează o lipsă sau o situație din țara noastră, nu ai decît să o schimbi singur, asta e concluzia la care se pare că nu am ajuns doar eu. După ce a stat mai multă vreme la București,viitoarea proprietară a realizat că în Moldova nu există magazine și produse care să împărtășească o altă viziune estetică, decît cea a masei largi, cu mult aur, strasuri și belșug de materiale ieftine și astfel a hotărît să deschidă un mic butic care să bucure un public mai restrîns dar mai educat. Salonul este abundat de lumina și căldura fiecărui lucru, amenajat parcă exact pentru apartamentul tău, fiecare raft cu o istorie și cu detalii în parte. Prețurile sunt relativ accesibile iar sortimentul de produse include tot ce înseamnă elemente decorative de utilitate casnică- tacîmuri, veselă(bohemian glass), prosoape, cuverturi, lumînări și aromatizatoare, ghiveciuri, vaze și rame, coșuri din rafie, oglinzi și nu în ultimul rînd pufuri pentru relaxare.Multe dintre ele ar servi drept un dar perfect de casă nouă... Coșurile din rafie, ramele, vazele si ghiveciurile, de exemplu, sunt fabricate în Moldova, la comanda proprietarei, fapt lăudabil în contextul în care nu mai avem loc în abundența importului. Pe parcurs o să se insiste cît mai mult pe conceptul hand made și producția autohtonă, astfel, magazinul deosebindu-se de alte locații cu produse sută la sută importate.
Și da, ceaiul, muzica și ciocolata sunt de vis în acest colțișor atît de plăcut. Mi-am lăsat ilustrațiile pentru îrămare și am ieșit de acolo cu un set de lumînări aromate și cu gîndul de a mă reîntoarce:)Voi pe ce detalii mizati cind va amenajati casa?

4 comments:

 1. big like, felicitari proprietarei :)

  ReplyDelete
 2. of...dragut, dar cred eu ca totul e made in china anyway.

  ReplyDelete
 3. produsele sunt din Moldova si Turcia(proasoapele si cuverturile)

  ReplyDelete
 4. produsele sunt si din China... dar preturile mi s-au parut kiar mai mari decit la Bamboo. Am fost p'acolo de 2 ori; a doua oara ca sa ma conving ca am vazut bine preturile. Imi pare rau, dar e scump si, in afara de cosuri de diferite dimensiuni, nu am vazut mai nimic. Aista-i bizness maldavinesk!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...