8 Sep 2011

МОЁ Spring Summer 2012 lookbook

Marca МОЁ a designerului Aliona Kononova a lansat lookbook-ul pentru primăvară-vară 2012. Colecția este inspirată din scurtmetrajul regizorului francez Albert Lamourisse, Le Balloon Rouge(1956) și vorbește despre inocența și puritatea copilăriei, a dorințelor și a aspirațiilor sincere, care pot fi ușor distruse de mediul necruțător. Mesajul este foarte clar și actual, bazîndu-se pe una dintre ideiile fundamentale ale brandului- totul este efemer, motiv pentru care ar trebui uneori să ne oprim din goana noastră cotidiană și să contemplăm momentul și existența fiecăruia dintre noi.
Mătăsurile și jerseurile diafane redau perfect ideea de inocență, iar gama pastelată cu accente vii de culoare este o veritabilă compunere vestimentară despre copilărie. Remarcabilă este totuși modalitatea de a vorbi prin modă despre inocență și naivitate fără a folosi un amalgam de rozuri bombon, bentițe, funde și linii baby doll care de cele mai multe ori arată ca o ridiculizare a ținutelor Barbie. Croiala unor piese din colecție subliniază forma unor litere care au o anumită semnificație, de exemplu litera O este simbolul ochiului și al cunoașterii, iar copilăria este perioada marcată de dorința supremă a individului de a cunoaște lumea. De la acest punct a pornit și crearea noului clutch metalic 1 2. Piesa de rezistență este fusta albastră în degradeuri din mătase, imprimată cu grenade care înfloresc- un efect de contrast simbolistic profund, în care se regăsește ideea integrală a colecției.
Locația, modelul ales pentru lookbook și cadrarea în aer mi se par perfect potrivite contextului și ideii de inspirație(o să înțelegeți de ce dacă priviți filmul).
Noua colecție MOE ne sugerează să nu izolăm copii din noi și să ne permitem uneori luxul de a fi nebunatici, inocenți și naivi- o mică plăcere distinsă din cotidian.

Photo credits Aliona Kononova(c)

1 comment:

  1. what an incredibly modern piece of design - I am delighted to have found this blog, it's a marvelous resource. Fashion Guide

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...