31 Oct 2011

Regula "Less is more"

Săptămîna trecută, colega mea de facultate, Victoria, m-a rugat să o ajut cu cîteva sfaturi în materie de stil, pentru apariția în cadrul concursului de gospodine al emisiunii Sare și Piper. Asta după ce mi-am permis să critic dur prima ținută pe care a purtat-o încă la preselecții, o alegere extrem de proastă pusă la care de careva stiliști. Curajoasă și parcă asumată decizia Victoriei de a mă ruga tocmai pe mine... Puterea exemplului și mai ales a comparației este de menționat în acest caz, așa că am decis să vă prezint ambele ținute cu referințele și analizele de rigoare:

Pentru început v-o prezint pe Victoria, studenta anului 2 a facultății de jurnalism, ambițioasă, corectă, foarte modestă, sîrguincioasă, responsabilă- tipajul studentului model, ușor infantilă, romantică pe alocuri și foarte simplistă în materie de stil. În emisiune a apărut în rolul gospodinei blogger.
Notă: Un tablou general este obligatoriu cînd determini o ținută sau o întreagă garderobă a unei persoane: contează orice detaliu- de la temperament, caracter, formă fizică, pînă la ocupație și interese.

Alegerea stiliștilor. Vă zic sincer, din toată inima mea veșnic indignată, am rămas mască văzînd imaginea de mai jos:

Efectiv nu am putut înțelege de ce, de unde și cum? Nici nu mă încumet să comentez detaliile, pentru că întreaga ținută, dacă poate fi numită astfel, este un fail veritabil. Și dacă e să fac din nou referință la asocierile mele subconștiente, Victoria mi s-a părut, în cazul dat, un bufon(unul lispist de stil) sau un pudel de circ. Mi s-a creat impresia că cineva s-a distrat masiv cu un joint, după care a avut o încercare eșuată de creativitate stoarsă și trasă de coada. Hello there- 5 bucăți de materiale complet diferite și incompatibile, o floare din plastic în cap(Damn, încetați o dată excesul ăsta de plastic în cap) și un păr pe fon de măciucă nu au cum să formeze o ținută originală și noncomformistă. Văleu, ochiul!!!

Mai jos aveți ținuta pe care am ales-o cu Victoria împreună.
Din momentul în care m-a rugat să o ajut, am făcut o analiză imaginară a dulapului și automat, la modul instinctiv, mi-am amintit de această rochiță vintage care, în garderoba mea, este mai mult un exponat decît o piesă vestimentară. În primul rînd a fost o ținută ieșită din banalitate care i-a oferit Victoriei confortul de a se simți bine în pielea sa, fără riscul unei apariții penibile, iar asta contează cel mai mult atunci cînd ne alegem hainele. Dacă e să facem o paralelă între temeperamentul și statutul Vitoriei și ținuta pe care am ales-o, identificăm ușor punctele comune- o rochie vintage inspirată din uniforma școlară vorbește clar despre o persoană responsabilă, corectă și sîrguincioasă dar în același timp ușor romantică și infantilă.
Concluzia- Less is more, that's a fact!
PS! Cică rochia i-a adus noroc Victoriei care a fost aleasă una dintre cele 5 finaliste ale concursului. Să-i ținem pumnii, poate cîștigă și bucătăria!


7 comments:

 1. mda,parca se duce sa mulga vaca, bunica-mea tot porta o rochie de acest gen :)))presupun ca tu numesti tot ce e second hand "vintage" ahaha
  foarte "bun" stilist esti :DDD

  ReplyDelete
 2. In primul rind, nu sunt stilist si nu am pretentia de a fi stilist! Transmite-i salutari bunicai tale, se pare ca spre deosebire de tine avea un simt al stilului dezvoltat, chiar si atunci cind mergea la muls vaca!

  ReplyDelete
 3. oho, de nerecunoscut. daca imi aratai 2 poze : una cu prima tinuta si alta cu a doua- cu greu mi-as fi dat seama ca e vorba de aceeasi persoana. si inrtadevar, foarte bine arata in a doua pe cand prima tinuta e greu de explicat. poate s-au gandit sa ii ofere o schimbare radicala...pacat ca nu a fost spre bine.

  ReplyDelete
 4. Interesanta postare, Gabi! Ai facut o analiza veridica si foarte ¨povatuitoare¨, prima rokie intr'adevar e un fail total! Stilist nu esti, dar sfaturi bune dai, si aceasta e cel mai important :P

  ReplyDelete
 5. Haida Victorițuca! Țin pumnii!

  ReplyDelete
 6. bravo!! imi place si mie rochita, e asa de originala si romantica!!!! tinara !!!

  ReplyDelete
 7. Bentitza albastra din par nu era din plastic, era din fetru:)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...