22 Jun 2012

Cea mai frumoasa si BUNA colectie a unui designer din Moldova


Stiu ca e un titlu superlativ, dar imi permit, printr-o abordare subiectiva si personalizata, dar si pornind de la niste rigori, reguli general acceptate in moda, sa spun ca Valentina Vidrascu m-a impresionat.
Am admirat intotdeauna creatia acestui designer, insa trebuie sa admit ca am asteptat o abordare diferita de fiecare data. Imi place bordarea ei artistica si directia rustica in care merge, insa moda e moda doar atunci cand vinde si prinde bine pe corpurile clientilor, nu doar a modelelor. Nu zic ca nu ar fi avut clienti multstimata doamna, stiu doar personal vreo cativa. Ma refer la Valentina Vidrascu ca brand contemporant, orientat catre o cultura contemporana, prin adaptarea rusticului si stilului traditional la forme si linii contemporane.

Aseara mi s-au justificat asteptarile. Pe terasa Cafe Cafe, intr-un cadru foarte relaxant, la un pahar de rose, am avut ocazia sa vad, in sfarsit, ceea ce asteptam de atat timp de la Valentina Vidrascu.

Nu si-a schimbat radical viziunile de designer, insa a realizat ca ia romaneasca poate fi si mai cool atunci cand o reinterpretezi la maxim si o transformi radical intr-o piesa hip. Si da, muzica era de la Subcarpatii, mai cool de atat nici ca se putea!

Binenteles, ca designerul nu a renuntat complet la iile traditionale. Eu i-as recomanda sa reinventeze printul, as vedea o ie clasica, cu printuri in 8bit, care, de fapt, este si laitmotivul printului romanesc, sau printuri psihedelice, eventual. (ma gandesc sa patentez ideea, altfel ma pomenesc duap acest articole cu vreo doi artisti locali in actiune).

Valentina a incercat, totusi, niste printuri noi si materiale tot mai usoare din matase si batic. Este o colectie de tip resport, perfect potrivita pentru serile pe litoral sau, de ce nu, la evenimente, cocktailuri.

E ceva nou, un brand high luxury mai accesibil, atat ca pret cat si ca valoare stilistica in garderoba fiecarei femei.

Ce parere aveti?

2 comments:

  1. Dragut stilul. Doreste sa aduca traditionalul la moda, dar la modul fin, prin rochii de bun gust combinate cu textura hainelor de alta data. Sunt pro acestor schimbari. As dori sa o vad si pe strazi, desi foarte putine persoane am vazut sa adopte un asemenea stil :)

    ReplyDelete
  2. Mie mi se pare penibilă colecția. Nu are nici un concept la bază, pe marginea căruia să fie construite restul pieselor. Croielile sunt hidoase și dezavantajează silueta feminină ( vezi rochiile care se termină la glezne, etc. ).
    Mai mult nu comentez că e vizibil și de ochiul posibilei cliente simple, cu un minim de simț estetic.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...