24 Sep 2012

Brandul moldovenesc Georgette și Vivienne Westowood - imprimeu identic și rochii asemănătoare

Nu cred că am trăit o mândrie mai mare pentru reușita cuiva de foarte mult timp. Am menționat de mai multe ori că Georgette, brandul autohton care a reușit să cucerească în timp record femeile din Moldova, folosește doar materiale de calitate, cumpărate de la cei mai cotați distribuitori din Europa, inclusiv Liberty London. Sunt convinsă că pentru un brand moldovenesc acest fapt sună la fel ca și cum ai spune că uzina de tractoare din Chișinău folosește piese de la Mercedes, asta în condițiile în care la noi "din Italia" sau "franțuzesc" este de cele mai multe ori echivalentul kilometrului 7 de la Odessa. Întâmplarea fericită face ca săptămâna trecută, admirând colecția S/S 2013 Vivienne Westwood Red Label, să descopăr că celebrul designer englez a folosit același material pe care l-a folosit și Georgette pentru colecția S/S 2013. Mai mult, designerul nostru a avut intuiția să croiască un model asemănător cu cel prezentat de Vivienne Westwood. Dacă nu aș fi știut detaliile, cu siguranță aș fi fost tentată să cred că este vorba de încă un plagiat rușinos, însă în acest caz e doar o coinicidență fericită, care demonstrează calitatea, ideile vizionare și capacitățile de producție ale brandului autohton. De ce? Colecția Vivienne Weswood a fost prezentată în premieră pe 15 septembrie la Londra, iar colecția Georgette a fost creată cu minim 2 luni înainte de eveniment și lookbook-ul pentru primăvară-vară era deja realizatpe atunci. Vă imaginați ce înseamnă să ai aceeași viziune ca unul dintre cei mai apreciați designeri din toate timpurile și să creezi lucruri asemănptoare cu ale lui, fără ca să știi?

Deci, aveți ocazia să vedeți în exclusivitate un preview din Georgette S/S 2013.


Vivienne Westwood RED Label S/S 2013Georgette S/S 2013

Apropo, ați observat bucățica "veselă" de pe imprimeu? Care model vă place mai mult?

4 comments:

 1. E interesant faptul ca aceshti doi designeri, daca nu ma insheala memoria, s-au mai intersectat candva , pe cand Dna Georgeta a facut practica la Vivienne Westwood. Le admir pe ambele.

  ReplyDelete
 2. la ce pret este rochia georgette?

  ReplyDelete
 3. scuze, n-am fost atenta si n-am vazut S/S 2013. stupid me :))

  ReplyDelete
 4. o admir si eu! Iata cine misca Moldova din loc :) Preturile imi par mai mult decit accesibile, pentru un brand unde se foloseste materie prima utilizata si la nivel inter-nal :) O rokie made in China sau in Turkey ce se vinde in orice butik dintr-un mall costa minim dublu mai mult.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...