13 Oct 2012

Cum am descoperit un altfel de Chișinău - cu oameni eleganți și clădiri de valoare

Când în jur vezi doar bădărani în costume sportive, "pristroici" hidoase și "marșrutși", ai nevoie de un respiro care să-ți amintească despre un altfel de oraș - așa cum a fost și așa cum ar putea să fie, prin presupunere aproape absurda...
Aseară am avut ocazia să particip la un eveniment cu totul special pentru Chișinăul nostru drag, da, intocmai - DRAG după expoziția de ieri. 
Mie, în principiu, îmi plac oamenii care nu urlă în gura mare despre apărarea valorilor autentice și a arhitecturii și a doua zi își întind ditamai bannerul pe cea mai importantă clădire din oraș (Da, Natașa, despre tine vorbesc și ți-o zic fără multe aluzii de 2 bani), oamenii care nu mișcă Moldova din loc doar pe ecran, pe facebook, dar își manifestă interesul față de anumite subiecte și încearcă să schimbe lucrurile prin acțiuni propriu-zise, fără prea multe vorbe în plus. 
Stela Moldovanu împreună cu soțul ei fac pate din acea categorie, or aseară m-am convins de acest lucru, admirând cel mai frumos omagiu dedicat orașului nostru - o expoziție cu poze vechi ale Chișinăului de odineoară. Peste 200 de lucrări înrămate și personalizate au bucurat ochii invitaților prezenți aseară în salonul molDeco. Nu pot să vă redau sentimentul pe care ți-l transmit pozele vechi, pot doar să îmi imaginez istoria din spatele acelor fețe sau fațade.
Cum erau oamenii de acum 100 de ani? Purtau tuxedo, rochii lungi, aveau câini, iubeau animalele și o ardeau la Petrică la un vin "Eftin":D

 Vă invit să mergeți să admirați pozele, sunt extraordinare, la fel ca mesajele scrise cu penița pe verso. Aveți ocazia să vizitați expoziția de azi până pe 20 octombrie - art salon molDeco, bd. Moscovei 14/1. 
Și apropo, tot aseară am ascultat cele mai frumoase romanțe live și am făcut poze retro.

Dacă aveți poze vechi cu bunici, străbunici, care prind praful prin pod, înrămați-le cu un passepartout frumos și puneți-le la loc de cinste, doar astfel vom deveni un popor adevărat, prin respect pentru generații și rădăcini.

1 comment:

  1. A scri e bine ... Atunci cind stii A SCRIE !

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...