30 Oct 2012

Doina Aldea Teodorovici - un style icon veritabil în perioada "halatelor din citișor"

Cu siguranță aveți poze cu mamele sau bunicile voastre din perioada sovietică. Chiar dacă oamenii de pe stradă erau mult mai decenți și mai eleganți decât în prezent, trebuie să recunoaștem că modestia era nota principală a stilului sovietic, iar femeile simple se complăceau în acele "halate de citișor", care se mai poartă azi pe lângă casă. Puține femei își permiteau să poarte paiete sau umeri bufanți, fuste mini în dungi marinărești sau rochii mulate cu aplicații metalice aurii. În afară de faptul că a fost un simbol al renașterii naționale și al românismului, Doina Aldea Teodorovici a fost o prezență demnă de admirație. 
Astăzi se împlinesc 20 de ani de la trecerea în neființă a legendarului cuplu de artiști, motiv din care am hotărât că trebuie să îi oferim un omagiu Doinei Aldea Teodorovici pentru stilul său incontestabil, de o eleganță desăvârșită și un curaj aproape eroic pentru acea perioadă. Decarnin, fostul director creativ de la Balmain, celebru pentru stilul său edgy și sacourile cu umeri geometrici în paiete, ar fi admirat-o din plin pe Doina noastră...
Facem referință la femei iconice precum Sophie Loren sau Audrey Hepburn, însă uităm să ne amintim de propriile legende. Da, le avem!No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...