23 Nov 2012

M12 - design cu atitudine "aproape" made in Moldova

După telenovela cu Fashion week-ul moldovenesc am ajuns la concluzia că, din păcate, adevăratele talente care ar merita să fie apreciate acasă își fac rostul în modestie undeva în afara hotarelor acestei țări. În timp ce aici se promovează nonvalorile și lipsa oricărui simț estetic, undeva în Paris, în atelierul Carven își face practica un tânăr moldovean, undeva într-o universitate din Londra învață moda o altă tânără și nu departe, în România, există cel puțin trei designeri de succes care au plecat din Moldova. 
Recent am scris despre noul clip al Alexandrinei, în care interpreta a purtat mai multe creații, printre care și câteva piese M12. Imediat s-au potrivit câteva comentarii precum că sunt o diletantă care nu știe denumirea corectă a brandului. Cică ar fi fost MOE 12... Din păcate, mulți dintre cunoscătorii care țintesc, nu verifică gloanțele mai întîi. Așa ne-am trezit că MOE s-a transformat în MOE 12, iar M12 nu există pentru că nu e de găsit pe google. 
M12 (MunuDoi) este un brand românesc la baza căruia stau două tinere foarte inspirate, absolvente ale facultății de arte din Timișoara - Oana Peperigeanu și Rodica Golban. Curios este faptul că Rodica Golban, una dintre jumătățile M12, este din Moldova și este tocmai verișoara lui Lilu de la Jurnal TV. Brandul M12 este unul neconvențional, al cărui concept estetic se bazează pe linii rigide și un design pe alocuri auster, care s-ar încadra în grupul "demonilor" Demulemeuster, Owens & Co. Vedeți aici prima colecție despre care am scris:

http://www.nonamefashion.eu/2011/12/m12-noul-cod-al-modei-romanesti.html

Colecțiile M12 pot fi aciziționate online pe www.molecule-f.com, cel mai tare site românesc de shopping. Clothes for women with balls, cam așa le-aș descrie într-o frază. 
1 comment:

  1. I definitely like!

    Asta e directia mea preferata in moda in ultima vreme. Mai scrie despre fetele astea, mi-ar fi interesant sa aflu mai multe.

    Maria

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...