6 Dec 2012

Care este culoarea oficială a anului 2013 și cum se va manifesta aceasta în modă

Institutul Pantone, autoritatea absolută care stabilește tendințele cromatice globale în funcție de anumite evenimente sociale, economice și curente culturale, a anunțat astăzi culoarea principală a anului 2013. 
Dacă în 2012 am avut parte de un Tangerine Tango foarte intens și energic, Emerald (verde smarald) este culoarea alternativă din 2013. Având o intensitate asociată cu pietrele prețioase, aceasta semnifică armonie și calm. Dacă în 2012 omenira avut nevoie de un imbold și o reîncăracare de baterii pentru a se mișca mai departe, 2013 este anul în care trebuie să ne calmăm spiritele în armonie și liniște. (Cu referire la ce v-am spus despre legătura dintre modă, tendințe și aspectul socio-politic al acestora.)Fiind cea mai abundentă culoare în natură, această nuanță de verde simbolizează prosperitate, lux și frumusețe. Încă din antichitate, verdele smarald a fost asociat cu aceste valori. 
Rapotat la industria modei, smaraldul este o culoare dominantă de câteva sezoane pe podiumuri, remarcându-se prin câteva apariții de mare clasă în colecțiile Gucci, Lanvin, Miu Miu, Chanel, Elie Saab sau Tom Ford. 


Și personajele iconice au abordat această nuanță de verde regal - Angelina Jolie a marcat o apariție legendară la Globurile de Aur din 2011, purtând o superbă creație Atelier Versace, Michelle Obama, prima doamnă americană de pe coperta Vogue, a punctat mai multe apariții smarald, la fel ca ducesa de Cambridge, Kate Middleton. 
Astfel, specialiștii de la Pantone prognozează o prezență abundentă de verde smarald în viitoarele colecții. Această nuanță va continua să fie un statement pe tot parcurul anului viitor. 
La fel, culoarea stabilită de Pantone se va regăsi și în domeniul Beauty, Interior Design și Graphic design.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...