4 Dec 2013

Cîteva rochii pentru Mihaela Rădulescu... și alte femei...

... alte femei trecute de 40 sau sub 30, alte femei care vor să fie sexy, alte femei neinspirate sau prea inspirate din surse neinspirate..."Dragă Mihaela Rădulescu, eu te respectam din tot sufletul și în continuare cred că ești o femeie puternică și asumată. Sper să reușești să treci peste această perioadă dificilă din garderoba ta, numită Dana Budeanu. Și sper să înțelegi că noi îți apreciem efortul fizic si alimentația sănătoasă fără să apari goală la o "Gală style awards". Lasă costumele de baie și lenjeria pentru pagina ta de facebook. Ne-am obișnuit cu ele acolo. Încearcă să iei exemplu de la Gwyneth Paltrow, ai să întelegi că sex appealul unei femei nu se reduce la cm de transparențe și decolteu, ci de cele mai multe ori la linii minimaliste dar extrem de senzuale și sofisticate. Incearcă să-ți acoperi sînii siliconați, fără frică că nu o să-i mai observăm, si descoperă-ți un umăr sau un spate elegant. Jur că ai să fii demnă de un covor de Oscar!
PS! Oare ce are de zis Roxana Voloșeniuc?"


Nu o să comentez prea multe despre eșecul vestimentar ale Mihaelei Rădulescu de la ultima gală Elle Style Awards. Nu e nimic nou că dumneaei a luat o cale greșită în ale stilului și încearcă din răsputeri să ne demonstreze ceva cu fiecare apariție a sa. Pentru că o critică coerentă trebuie să fie în primul rînd constructivă, am hotărît să fac o retrospectivă online a cursului pe care l-am ținut vara aceasta la Chișinău. Am avut o discuție foarte interesantă cu cîteva zeci de femei despre elementele definitorii ale unui dress code formal și informal și am trasat niște concluzii stilistice bazate pe etica bunului simț și a decenței vestimentare. Regulile rămîn aceleași cînd ne referim la o ținută de gala, premii sau premiere. Direcția stilistică, însă, o putem personaliza în funcție de zona noastră de confort și preferințe. Vrei să fii sexy? Ok! Începe prin a stabili niște granițe. Vrei să fii altfel? Renunță la rochie și optează pentru o superbă salopetă din mătase! Vrei să fii ultrafeminină și sofisticată? Alege dantela și detaliile prețioase. 
Nu uita că noua eleganță se poartă cu o atitudine relaxată de je m'en fiche. Impressive, still not to dressy. 
În această ordine de idei, am făcut o selecție specială de ținute pentru Mihaela Rădulescu și alte femei care vor să cucerească vreun covor roșu. Dragă Mihaela, îți dedic cu mare drag creațiile minunate semnate de Stella Mc Cartney și Kaufmanfranco. Că tot ai vrut să fii sexy!

Alexander McQueen pentru detalii prețioase vs. minimalism

Alexander McQueen 

Dolce&Gabbana - o rochie care nu are nevoie de comentarii

Dolce&Gabbana 

Givenchy cu acea atitudine de je m'en fiche

preferata mea - Helmut Lang

Înțelegi, dragă Mihaela? Kaufmanfranco

ce spuneam despre spate...

asimetria creațiilor Lanvin 

Lanvin

Marni color block from the back

și fața...

Notte by Marchesa

Gatsby inspired Oscar de la Renta

roarring Roberto Cavalli pentru bling bling lovers

Roland Mouret cu textură impresionantă 

Stella Mc Cartney îmi ia răsuflarea

Rosu sangvin de la TIBI

Si cateva salopete care ar concura cu orice rochie de mai sus. 

Mason by Michelle Mason

Roland Mouret 

Roland Mouret (diavolul e în detalii)

Sass & Bide

Stella Mc Cartney

Thakoon
Tu ce ai alege?

1 comment:

  1. rochita alba din dantela de la d&g

    FunoFashion.ro

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...