8 Jan 2014

10 lucruri din garderoba femeilor, care trebuie interzise în 2014... pentru totdeauna!

Rezoluțiile de început de an mi se par o mare tîmpenie. O spun cu mare curaj după ce am scris într-un carnețel pe o pagină ascunsă că în 2014 trebuie să văd New York-ul. Totuși, topul de mai jos nu este nici o rezoluție de stil și nici măcar un compartiment dintr-o carte motivaională despre cum să te îmbraci ca să ai succes. (NR! Ce-ar fi să începi prin a pune creierul în mișcare?)
Mai jos voi crea un clasament al celor mai enervante obiecte și obiceiuri vestimentare pe care și le-au asumat femeile cu atîta patos și exagerare în ultima perioadă. Dragelor, regula numărul unu cînd pui pe tine o haină este o simplă numărătoare. Dacă stai la 513 sau la Propaganda și vezi mai mult de 2 femei cu ținte pe ele sau cu fuste maxi transparente, renunță la idee oricît de mult nu ți-ar plăcea. 

AICI am băgat și cele 10 obiecte care trebuie interzise în garderoba bărbaților. A avut succes articolul. Ce nu fac nervii din om. 

1. Detașabil de celelate poziții, cîștigătoarele în top sunt ghetele sport cu platformă a la Isabel Marant. Imi amintesc de perioada în care se purtau teniși a la Converse pe tocuri... Până și originalele au devenit enervate. Ce să mai zici de tonele de wannabes din fast fashion. Dincolo de faptul că sunt extrem de hidoase și nu aduc niciun aport estetic unei femei, hibrizii ăștia nici nu te fac să pari mai înaltă. Rember! Unica pereche de încălțăminte care îți va alungi vizual picioarele sunt pantofii stiletto cu vîrful ascuțit, preferabil pe nude. Pe cine vreți să prostiți voi cu șiretlicul ăsta? Pe sutele de mii de bărbați care au aflat de el din sutele de mii de articole înaintea voastră? Să vă zic un secret! Un secret nu mai e secret dacă știe toată lumea de el. V-ați prins la filozofia de mai sus, nu?:))2. Din aceeași categorie a pantofilor extrem de urâți sunt UGG-urile, Crocks-urile și alte hidoșenii pe care le puneți pe picioare sub pretextul confortului. Dincolo de faptul că este extrem de urâtă pe piciorul unei femei, încălțămintea de tipul UGG creează și iluzia falsă de confort, care se transformă cu timpul în talpă plată și călcat de gîscă. Crocks-urile nu mai au nevoie de prezentare. Aș prefera să port o pereche de papuci de casă de la Floare SA decît cauciucul ăla extraterestru. Încă o categorie sunt cizmele pentru frig și zăpadă. Le-am descoperit de cînd sunt în Canada. Eu chiar nu pot să-mi explic cum le poartă oamenii aici și la zero grade. Sunt un hibrid din gheată acoperită cu cauciuc gen caloș, pe care nici gagica personajului animat care mânca spanac nu le-ar purta. (Cum îl cheamă, cine-și amintește?) Eu nu le-aș purta nici la -40.


3. Continuăm cu încălțămintea! Dragi femeie, încetați să purtați pantofi de prostituată (whore shoes) cu atitudine de divă. Aceste două componente pur și simplu nu se leagă. Pantofii cu toc extrem de înalt și plaformă ascunsă sunt cea mai mare hidoșenie după UGG-uri și Crocks-uri. Conform aceluiași principiu extrem de ingenios, unii designeri precum Louboutin s-au gîndit că o să ajute femeile să prostească lumea din jur. Un lucru nu au înțeles - trucurile optice vestimentare trebuie să fie elegante și absolut neobservabile. Or, acești pantofi de tip Daffodile nu fac altceva decât să transforme piciorul unei femei în crevurșt. Atenție! Sunt fatali în combinație cu dressurile transparente lucioase. 
4. Apropo de de dress-uri transaprente lucioase care nu se potrivesc cu nuanța naturală a pielii. Cred că v-am ros urechile:)) Eu le purtam în anii de liceu... și acum îmi amintesc nuanța capuccino de la Ponti, să-mi fie iertate păcatele cu pocăință. 
5. Ombre - acest truc de colorare a părului atîîîîîît de original. Pot să jur că fiecare a doua femeie, cel puțin din Moldova, a recurs la această tehnică de colorare, crezînd că va fi cea mai specială și mai diferită dintre toate divele satului. Guess what? Alte 200 de mii de dive ca tine au fost la fel de speciale... în aceeași perioadă!!!6. Rochiile de tip bandaj de pe Asos. Dar hai că și alea Herve Leger ne-au cam săturat!
7. Ținte rock, punk pe orice suprafață și pe orice detaliu. 
8. Flori, coroane și bentițe cu strasuri din plastic. Ne-am prins că ați văzut recentele colecții Dolce&Gabbana, însă Măriuca handmade nu e nici Domenico Dolce și nici Stefano Gabbana, iar tu nu ești nici Lana Del Rey și nici Andreea Diaconu pe podium. 


9. Fuste maxi transparente. Pentru că au invadat lumea și sunt so 2010. Le-aș mai da o șansă peste ceva timp...poate.10. Rochii maxi din materiale ieftine. Dragi femei, o rochie înseamnă automat asumarea unui statut de maximă eleganță și rafinament, noțiuni absolut incompatibile cu 3 metri de jerseu lucios de la Lumea Copiilor, 7 km sau Europa. 
Acestea fiind spuse, aștept variantele voastre și să ne vedem într-un 2014 mai altfel, că se poate!

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...