15 Jan 2014

Unicul moldovean/român din istorie care lucrează în studiourile Chanel

Dincolo de mențiuni, premii și onorouri naționale, în diaspora noastră există foarte mulți moldoveni/români cu un succes fulminant, despre care prea puțini știu acasă. Cred că mulți juriști, doctori, profesori, băieți tineri care lucrează la cele mai importante companii financiare și bănci internaționale nu au nevoie de validare în Moldova. Sau pur și simplu sunt modești. Eu știu că următorul meu subiect nu a acceptat până acum niciun interviu în Moldova din modestie și pentru că... știți și voi cum se interpretează subiectele în media autohtonă. Și eu știu că o să mă "înfoaie" când o să vadă acest articol. 
Dar eu am hotărât să scriu pentru că azi e ziua lui de naștere și pentru că el chiar merită. Oleg Moscal este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, cu care mă mândresc enorm. Este în continuare student la Central Saint Martin College of London - cea mai prestigioasă școală de modă din lume cu absolvenți celebri ca McQueen, Kane, Stella Mc Cartney - iar în prezent lucrează în studiourile creative Chanel de pe legendara adresă Rue Cambon 31 în Paris. În termeni de comparație, este ca și cum ai avea un MBA la Harvard și ai lucra în head office la Microsoft sau ai fi un soi de Harvey Specter pe Wall Street. De fiecare dată când spun cuiva că am un prieten care lucrează la Chanel în echipa lui Karl Lagerfeld, oamenii se uită suspect la mine. Oleg nu a ajuns să lucreze în departamentul de textile la Chanel pentru că mama și tata au pus vorbă undeva. Omul a muncit, a aplicat la un intership, a fost luat în seamă, iar acum este angajat cu acte în regulă la una dintre cele mai prestigioase case de modă. Când vedeți colecțiile Chanel pe podium să știți că fiecare dintre ele are câte o bucățică de talent made in Moldova, ca de exemplu aceast tweed elaborat de Oleg. La mulți ani, dragul meu prieten, mă simt onorată să te cunosc. 

PS! Pozele, ca si textul, de altfel, nu pot fi preluate decat cu acordul meu scris. 
Si inca ceva. Dragi jurnalisti, nu mai insistati pentru interviuri cu impertinenta maxima. Oleg are motivele lui personale sa nu dea interviuri, despre care nu e obligat sa raporteze nimanui.


5 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...